Narinajuustoa ja karviaishilloa. Moniaistiset muistot osana yhteistä ruokailutapahtumaa
Files
Self archived version
published versionDate
2018Author(s)
Uimonen, Heikki
Kontukoski, Maija
Hopia, Anu
Metadata
Show full item recordMore information
Self-archived item
Citation
Uimonen, Heikki. Kontukoski, Maija. Hopia, Anu. (2018). Narinajuustoa ja karviaishilloa. Moniaistiset muistot osana yhteistä ruokailutapahtumaa. Kulttuurintutkimus, 35 (3-4) , 3-17.Rights
© Kulttuurintutkimuksen seura ry
Abstract
Ruoan, kattauksen, sisustuksen ja illallisseuran ohella ruokailutapahtumaa muokkaavat ruokailijoiden kokemukset ja muistot. Ruoan nauttimiseen ja valmistukseen liittyvällä kulttuurihistoriallisella tutkimusaineistolla voidaan valottaa aistikokemuksia osana sukupolven ruoka- ja äänihistoriaa. Laadullisilla tutkimusmenetelmillä kerätyn tiedon soveltaminen mahdollistaa tila-, ääni- ja ruokasuunnittelun kokonaisvaltaisen yhdistämisen. Lopputuloksena on soveltavan tutkimuksen periaatteiden mukaisesti yhdessä tuotettu tieto, joka parhaassa tapauksessa palvelee kaikkia hankkeen toteutuksessa mukana olleita henkilöitä
Link to the original item
http://www.kulttuurintutkimus.fi/lehti/index.phpCollections
- Filosofinen tiedekunta [483]