Narinajuustoa ja karviaishilloa. Moniaistiset muistot osana yhteistä ruokailutapahtumaa

Tiedosto(t)
Rinnakkaistallenteen versio
published versionPäivämäärä
2018Tekijä(t)
Uimonen, Heikki
Kontukoski, Maija
Hopia, Anu
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotLisätietoa
Rinnakkaistallennettu artikkeli
Viittaus
Uimonen, Heikki. Kontukoski, Maija. Hopia, Anu. (2018). Narinajuustoa ja karviaishilloa. Moniaistiset muistot osana yhteistä ruokailutapahtumaa. Kulttuurintutkimus, 35 (3-4) , 3-17.Oikeudet
© Kulttuurintutkimuksen seura ry
Lisensointimalli
All rights reserved
Tiivistelmä
Ruoan, kattauksen, sisustuksen ja illallisseuran ohella ruokailutapahtumaa muokkaavat ruokailijoiden kokemukset ja muistot. Ruoan nauttimiseen ja valmistukseen liittyvällä kulttuurihistoriallisella tutkimusaineistolla voidaan valottaa aistikokemuksia osana sukupolven ruoka- ja äänihistoriaa. Laadullisilla tutkimusmenetelmillä kerätyn tiedon soveltaminen mahdollistaa tila-, ääni- ja ruokasuunnittelun kokonaisvaltaisen yhdistämisen. Lopputuloksena on soveltavan tutkimuksen periaatteiden mukaisesti yhdessä tuotettu tieto, joka parhaassa tapauksessa palvelee kaikkia hankkeen toteutuksessa mukana olleita henkilöitä
Linkki alkuperäiseen julkaisuun
http://www.kulttuurintutkimus.fi/lehti/index.phpKokoelmat
- Filosofinen tiedekunta [255]